Cabernet Cortis 2023

Suché

Skladem
Kód: 64
170 Kč
Kategorie: Vína
Cabernet Cortis 2023
Akce
Dárek zdarma
Hrozny z vlastních vinic
O naše vinice pečujeme po celý rok s láskou a úctou k půdě. Víme přesně, co do lahve dáváme.
Poctivá výroba pod naším dohledem
Každý krok – od střihnání tažňů v únoru až po lahvování vína – děláme sami. Nepřenecháváme péči nikomu cizímu.
Rodinná tradice z otce na syna
Vinařské umění si předáváme z generace na generaci – každý hrozen nese příběh naší rodiny.
Srdce Moravského Slovácka v každé sklence
Naše víno vzniká v krajině, kde vinařství není jen řemeslo, ale způsob života.

Zboží zasíláme v krabicích po 6 lahvích. Do nákupního košíku je tedy zapotřebí přidat počet lahví, který je násobkem 6.


Alkohol: 13,0 % 

Objem: 0,75l

 

Cabernet Cortis suché je víno pro milovníky klasických Cabernetů, kteří oceňují moderní vinařské přístupy a ekologické myšlení. Ideální pro slavnostní večeře, degustace nebo k výrazným masitým pokrmům. Jeho strukturovaný charakter a komplexnost uspokojí i zkušené konzumenty červených vín.

Charakteristika: Víno má tmavě červenou až rubínovou barvu s fialovými reflexy. V nose dominují intenzivní tóny černého ovoce - černých rybízů, ostružin a černých třešní, doplněné o charakteristické bylinkové nuance zelené papriky a čerstvých listů. Objevují se také kořeněné tóny černého pepře, cedru a jemné vanilky. Chuť je plná a strukturovaná s výraznými, ale elegantními taniny, které dodávají vínu pevnost a potenciál k zrání. Kyselina je živá, ve finále se projevují ovocné a bylinkové tóny s dlouhým, komplexním doznívám.

Servírování: Podávejte temperované na 16-18°C v širokých červených vinných sklenicích. Doporučuje se dekantování 45-90 minut před servírováním.

Gastronomické párování:

  • Červené maso: hovězí steaky, jehněčí kotlety, pečené telecí, roastbeef
  • Divina: srnčí, jelení maso, kančí ragù
  • Grilování: grilované maso, barbecue, uzené speciality
  • Sýry: zrající tvrdé sýry (cheddar, pecorino), polotvrdé sýry
  • Těstoviny: boloňské ragù, pasta s masovou omáčkou, lasagne
  • Pokrmy s bylinkami: rozmarýnové maso, jehněčí s tymiánem